Biloxi Mississipi USA - Underdogs.dk

Hvad er Underdogs?

UNDERDOGS fortællinger.

Hvad betyder underdogs?

Direkte oversat betyder det en underhund. En person der ikke betyder noget, svag chanceløs, underlegen.

Underdogs er ofte lig med en taber

Hvad er Underdogs? Det er ofte betegnelsen for en taber, en svag person eller en person der ikke regnes for noget. Det ses både i børnehaven og i skoleårene hvor de svageste førhen ofte blev udsat for mobning. I dag er meget mobning forsvundet men desværre findes der masser af mobning endnu.

Men lad os se på hvad er en svag person. Er det en person der er “tabt bag en vogn”, “Ikke bagt færdig” eller er det en stille person?

Det kunne netop godt være en stille person der ikke er super selvsikker på sig selv og derfor nemt bliver offer for mobning. Det kunne også være en person der har udfordringer i hjemmet. Det kunne også nemt være den stille pige på kontoret der ikke blev lagt mærke til.

Hvad er underdogs i sportens verden

Hvad er underdogs inden for sportens verden?

Inden for sportens verden er udtrykket underdogs noget mere brugt. Her bruges det ofte i fodbold eller heste sport. Det er udtrykket for outsideren, holdet eller hesten der overrasker og stikker af med sejren. Hårdt arbejde, målrettet indsats og vilje er ofte det der er bag sejren for underdogs.

Den mest kendte Hest der kan betegnes som underdogs er “Den sorte wings” der i filmen af samme navn bliver tæmmet fra vild til at sprinte forbi alle de andre heste og snuppe sejren for en hver pris. Drengen der ikke har en chance som jockey men tror på sin bedste ven og ser potientialet i den smukke majestætiske Sorte Hingst.

Hvad er underdogs hos de kendte og hvem havde alle odds imod sig.

Lad os tage Oprah Winfrey, hun havde alle odds i mod sig. Hun er født i Mississippi i midten af 50érne, ind i en meget fattig sort familie. Hendes familie havde intet og på det tidspunkt var Ku Klux Klan på vej til sin 3 opblomstring. Så Oprah har i den grad haft alle odds i mod sig, men i dag er hun USA´s rigeste sorte kvinde. Det anslåes at hun er god for 2,8 mia US Dollar.
Oprah har kæmpet med overgreb, fattigdom og for accept af det hun kunne. Hun har kæmpet sig vejen op til det hun er i dag. En af de mest kender kvinder på amerikansk tv og hun anses for at være den største sorte filantrop i amerikansk historie.

Det stod ingen steder at en fattig sort misbrugt pige født i 1954 skulle ende hvor hun er i dag. Hun har i den grad kæmpet, været målrettet og har sejret og vist andre at med vilje kan de komme langt.

Biloxi Mississipi USA - Underdogs.dk

Kok der blev verdens kendt.

Colonel Harland David Sanders blev født i 1890 og ingen havde nogen forestilling om at han stadig ville være kendt i hele verden 130 år efter hans fødsel. Harlands liv var ingen dans på roser, hans far døde tidligt i Harlands liv, Harland var kun 5 år på det tidspunkt. Derfor måtte moderen ud og arbejde så de kunne tjene penge og leve. Ofte var hun væk flere dage af gangen og Harland stod som den ældste i børneflokken, for at passe sine søskende. I en alder af kun 7 år, blev han manden i huset der skulle tage over hvor moderen ikke kunne. Harland stod for at lave mad til familien og allerede som 7 årig var han en udemærket kok.

Fra 12 år til 40 år

Da Harland var 12 år gammel og moderen havde giftet sig igen, droppede Harland ud af skolen og tog arbejde på en farm i en anden by. Da Harland var 13 år flyttede han hjemmefra. De næste mange år af hans liv var turbulente. Han havde et utal af forskellige jobs, hvor han ofte blev fyret fra eller virksomhederne lukkede. Harlands temperament var ikke det bedste og ofte mistede han hovedet og ragede uklar med andre og smækkede mildt sagt døren.

Han blev gift i de år og fik 3 børn den ene døde desværre kort efter. Han startede op selvstændigt og fik solgt igen efter få år og med penge på lommen skulle han investerer igen, desværre mistede han alt igen.

Shell tanken

Fra Harland var 40 til 50 år er nok den periode hvor hans lange succes blev født. I de år passede han en Shell tank hvor han solgte sine friturestegte kyllinger. Efter 10 år var hans “hemmelige opskrift” færdig og det er den opskrift vi kender i dag som Kentucky Fried Chicken, KFC.

Paneret Kylling - Hvad er underdogs
Crispy chicken drumsticks grilled kfc style with crackers. image

Alder er ingen hindring, viljen gør det hele.

Der var intet i Harlands liv der pegede i retning af at hans navn og opskrift på paneret kylling skulle ender hvor det er i dag. Harland har i den grad haft modstand i livet og måtte kæmpe for at finde sin niche og stå sted. Men en ting kendetegner Harlands succes. Vilje. Uanset hvor sort det så ud så stod han op næste dag og fortsatte. Han blev kender sent i livet men måske alle hans fiaskoer og nederlag gjorde at han blev ved og endte som et verdenskendt navn.

Husk.

Husk hvis nogle kalder dig en underdog, svag, uduelig, en person der ikke regnes for noget, så har du de største chancer for at blive til lige netop det du vil og Du kan være den næste der ændre verden eller sætter dit fodaftryk på verden. Husk, det er ikke nødvendigvis dårligt at blive kaldt en underdog.

Citat:

Steve Jobs sagde altid. “Dem der siger de kan ændre verden er som regel også dem der gør det”

Læs flere citater