Kunstmaler Lønstrup

Lønstrup

Velkommen til Lønstrup

Kunstens by Lønstrup finder du i den skønne og rå natur på kanten af Vesterhavet kun 15 km fra Løkken i Nordjylland.

Byen Lønstrup har bevaret sit autentiske fiskerleje der danner rammen om de lokale fiskekuttere. Hver gang kutterne skal på havet så trækkes de ud med kæder og en traktor, på samme måde som de kom op og ligge på stranden. For ja fiskelejet er en del af en æld gammel tradition.

Solnedgang

Den lange og brede sandstrand huser hvert år tusinde af turister der nyder vesterhavets bølger. Stranden strækker sig over 15 kilometer. Og er et fantastisk badested for både børn og voksne, trods den barske natur.

Lønstrup byder på et hav af udendørs oplevelser.

Windsurfing

Mårup Kirke blev bygget i 1200 tallet. I 1928 blev kirken et fredet mindesmærke. Kirken ligger tæt på skrænten og ingen ved hvor længe den den får lov at ligge der før havet tager den.

Rubjerg Knude fyr er et af de mest kendte steder i Lønstrup. Fyret går også under navnet det tilsandet fyr. I efteråret 2019 blev fyret under stor medie bevågenhed flyttet 70 meter ind i landet for at redde fyret så det kan bestå i mange år endu.

Lønstrup Klint er helt sikkert også et besøg værd. Her finder du ikke mindre end 12 kilometer klint der viser havets grådige spor efter det besøg. Det er ingen hemmelighed at havet hvert år tager grådig af området og bider sig ind i landet.

Glaspusteri Lønstrup

Glaspusteriet har en stor betydning for Lønstrup og det er en af mange kunstnere der har slået sig ned i området. Besøgende kan altid komme ind og kigge og følge med i hvordan de smukke glas ting bliver til. Det er et utrolig spændende besøg værd, i et værksted der høre til de ældre håndværk i Danmark. Faktisk er glaspusteri mere end 1000 år gammelt håndværk.

Kunstmaler

Mange kunstnere samlet i en by.

Flere andre kunstnere har også slået sig ned i Lønstrup. Måske er det fordi der er under 600 beboere i Lønstrup og den barske natur er med til at inspirere mange af kunsterene. Du finder måde keramikere, malere, skulptører, smykke kunst, textil kunst og flere andre. Det er kun et spørgsmål om at finde ned til strandvejen så kan du sket ikke undgå at finde kunst over det hele.

Skulptør Nordjylland, Lønstrup

Læs flere spændende artikler her